На 16.03.2019 година на Хемискиот факултет се одржа  Општински натпревар по хемија за 8 и 9 одделение.

13 ученици од ООУ,,Димитар Македонски“ , о. Аеродром- Скопје се натпреваруваа под менторство на наставничката  Снежана Стефановска.

 Ученичката Ангела Здравковска  од 9 одделение освои прво место на ниво на општина Аеродром.

Од 9 одделение учествуваа учениците:

  Ангела Здравковска  48  поени од вкупно 50 поени диплома прва награда
  Мартина Ивановска 46 диплома втора награда
  Филип Лазаревски 44 диплома втора награда
  Мартин Ацковски 44 диплома втора награда
  Петар Џерков 38 диплома трета награда
  Јоана Кочовска 34 пофалница учество
  Стефан Џерков 32 пофалница учество
  Горјан Николовски 32 пофалница учество

Првите 5 ученици продолжуваат на Регионален натпревар кој ќе се одржи на 6 .04.2019 година.

Од 8 одделение учествуваа учениците:

  Меланија Филиповска  46   поени од вкупно 50 поени диплома втора награда
  Ангела Бошковска 38 диплома трета награда
  Ема Мицевска 36 диплома трета награда
  Горјан Николески 34 пофалница учество
  Андреа Стојковска 30 пофалница учество

Првите 4  ученици продолжуваат на Регионален натпревар кој ќе се одржи на 6 .04.2019 година.

На сите ученици им честитаме за постигнатиот успех.

[ngg src=”galleries” ids=”22,23″ display=”basic_thumbnail”]