На 22.10.2019 година учениците од трето одделение го посетија Шумарски факултет-Скопје и Дендропарк. Во рамките на посетата се запознаа со разновидниот животински свет и инсектите кои живеат на поднебјето на РМ. Во Дендропарк се запознаа со растителниот свет. Во него се наоѓаат претставници на македонската и балканска ендемска дендрофлора, односно дрвенести растенија што ги има единствено во Македонија или во балканските земји. 

[ngg src=”galleries” ids=”33″ sortorder=”604,603,602,590,591,592,593,601,594,595,596,597,598,599,600″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”480″ thumbnail_height=”360″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”2″ ajax_pagination=”1″]