Учениците од 7 одделение осмолетка од ОУ Димитар Македонски – Аеродром Скопје  под менторство на наставникот Снежана Стефановска во периодот од 24 октомври до 20 ноември оваа година зедоа on line учество на рускиот проект „Патување во светот на хемијата“.

Одбрани ученици беа регистрирани како група „hemija net 2012“ За учество на проектот изведоа обиди кои според пропозициите ги преставија посебно преку презентација и преку видео за Трансформација на супстанците.

За учеството на проектот добивме Сертификат и Благодарница. Ова ни е трет пат да учествуваме на руски образовни портали. Претходните беа од областа на географијата и историјата.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА