Во рамките на одбележување на „Светскиот ден на безбеден Интернет 2015“, кој оваа година се спроведуваше под мотото „Ајде заедно да креираме подобар Интернет “ и нашето училиште зема учество со повеќе активности. Во текот на оваа седмица беа реализирани неколку предавања и работилница со ученици од 6-то одделение. Во следните денови планирани се и други активности, за кои дополнително ќе информираме.