5 Мај- Денот на македонскиот јазик

Активности по повод  Денот на македонскиот јазик. 1-в одделение Одд.наставници:Маја Христова Дијана Маневска Изработки од учениците од 1-б одделение по повод Ден на македонскиот јазик  Одд. наставници Ангеликија Парталоска и Маја Саздова Одбележување на денот на...

Натпревар по географија

На натпреварот по географија кој се одржа на 26.03.2022 година учествуваа следниве ученици:  Давид Божиновски 8-а одд. со освоени 100 поени, прво место и продолжува на регионален натпревар. Дамјан Кузевски 6-б одд. 95 поени, продолжува на регионален натпревар. Ива...

1 Април Денот на шегата Април ли ли ли!!!

ЛИНКОВИ ДО ВИДЕА И СЛИКИ ОБЈАВЕНИ НА НАШАТА ФБ СТРАНИЦА https://www.facebook.com/ooudmsk 1 Април денот на шегата со учениците од 3-б одделение, одд. наставнички Зорица и Оливера во Капитол мол. Април ли ли ли! Денот на шегата со креативните 5-то одделенци и нивните...
Реализирана првата активност во рамките на проектот „Редовно на часови“

Реализирана првата активност во рамките на проектот „Редовно на часови“

На 21.10.2021 (четврток) на игралиштето во училишниот двор на ООУ „Димитар Македонски“ се реализираа активности во рамките на Проектот Редовно на часови: АКЦИЈА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ НА РОМИТЕ ВО ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ. Активноста насловена како АЈДЕ ДА СЕ ЗАБАВУВАМЕ се...
Реализирана првата активност во рамките на проектот „Редовно на часови“

Реализирана првата активност во рамките на проектот „Редовно на часови“

На 21.10.2021 (четврток) на игралиштето во училишниот двор на ООУ „Димитар Македонски“ се реализираа активности во рамките на Проектот Редовно на часови: АКЦИЈА ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ НА РОМИТЕ ВО ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ. Активноста насловена како АЈДЕ ДА СЕ ЗАБАВУВАМЕ се...