Ученици од шесто и седмо одделение, за прв пат се обидоа да кодираат…Со тоа и нашето училиште зема учество заедно со десетици милиони ученици од повеќе од 180 земји во одбележување на глобалниот настан The Hour of Code. Најголем дел од учениците успешно ги поминаа туторијалите за програмирање сегменти од игрите Minecraft и Star Wars и се здобија со сертификати за истото. Дел од денешните активности ги забележавме со фотографии…