Ученичката од 9а одделение Елена Штерјова  го освои второто место на Националниот натпревар за пишување есеј на англиски јазиk, кој што беше организиран од  Американските Мировни Сили за Македонија, ЕЛТАМ (здружението на наставници по англиски јазик од Македонија) и Иниверзитетот на Југоисточна Европа. На него земаа учество ученици од основните и средните училишта од Македонија.

12778769_833836310077438_2310295283998670247_o 12795355_833836883410714_6085220072960138146_n 12829297_833836553410747_2522336171212296862_o Esej - Cover

 

 

Церемонијата за доделување на признанието се одржа на 4-ти март во просториите на Американските Мировни Сили за Македонија и ученичката Елена Штерјова и нејзиниот ментор наставничката по англиски јазик Јасмина Хаџи-Димова ја имаа честа признанијата да им бидат доделени од американскиот амбасадор Џес Бејли.

На истиот натпревар учевствуваше и ученикот од 7а одд. Борјан Тодоровски кој доби сертификат за учество.