На 02.04.2018(понеделник) во дворот на ООУ „Димитар Македонски“ се одржа продажен велигденски базар од хуманитарен карактер. Учество на базарот земаа учениците, нивните родители и наставниците. Изработките беа изложени на повеќе пултови.