​На 26.4.2018 год. во просториите на нашето училиште  се одржа предавање на тема: „Здравје и безбедност– за безбедни школски денови“. Овој проект е во соработка со АД Скопска Пивара– Скопје.
Учениците од четврто одделение преку следење на презентација и дискусии се запознаа со голем број на активности за нивна безбедност во и вон училиштето.