Ученикот Дамјан Јанчевски, ученик на генерацијата 2009-2018, успешно го заврши и вториот елиминационен натпревар на МАКЕДОНСКА ЈУНИОРСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ПРИРОДНИ НАУКИ 2018 и обезбеди учество на Меѓународната јуниорска олимпијада во Боцвана која ќе се одржи на крајот на годината.

Во подготвителната настава учествуваа менторите:

Каролина Насковска – биологија
Снежана Стефановска – хемија
Зорица Поповска – физика