На 17.11.2018 година на натпреварот „Ноември месец на науката“- учествуваа  учениците од ООУ “Димитар Македонски” по предметите биологија и хемија.

По предметот хемија учествуваа Миа Чучак од 8 одделение со експеримент „Морковот како катализатор“ и Меланија Филиповска  од 8 одделение со експериментот „Розови школки“. По предметот биологија учествуваше Матеа Џерков од 9 одделение со демонстрација за „Градба на лист“

На натпреварот ученичката  Меланија Филиповска  од 8 одделение освои втора награда во конкуренција на 164 експерименти од хемијата.

Оваа манифестација трета година по ред се одвива со цел промовирање на експериментите и демонстрациите во природните науки кои ги опфаќаат предметите:биологија,хемија,физика,математика и географија.

 

Наставник – ментор Снежана Стефановска