Eкипата од нашето училиште, во состав Екатерина Стојановска, Миа Чучак и Сара Ивановска, под менторство на наставничката Надежда Јордановска, воедно претставувајќи го Општинскиот противпожарен сојуз- Аеродром, во категорија Кадети, го освои убедливо ПРВОТО мест на 35-от Регионален Противпожарен квиз натпревар Скопје-2019.