Ученичката Меланија Филиповска, под менторство на наставничката Снежана Стефановска, освои 3-то место на Саемот на науката, во конкуренција од вкупно 126експерименти. Експериментот беше „Необичен појадок“- Примена на хемијата во готвењето.
Честитки и за Меланија и за наставничката!