Учениците од ООУ „Димитар Македонски“ на ден 17.12.2109 година, во Институтот за истражување во животната средина, енергетика и градежништво-ИЕГЕ, присуствуваа на завршниот настан по повод доделување сертификати за учество во конкурсот и придонесот во реализирање на боенката-Обој ме зелено (Color me green).

Реализирањето на боенката и настанот се одржуваат во рамките на проектот TREAUSURE, кој има за цел да влијае врз создавањето на здрава иднина за нашата земја со одржлив начин на живот, зелени вештини и стратегии кои се одрзуваат на економијата, општеството и животната средина.

Ученици, чии цртежи ќе бидат дел од боенката се: Стефан Николов 3в одделение- ментор Маја Буклеска, Екатерина Стојановска, Ема Мицевска и Јована Цветковска – ментор Сузана Јовановиќ.

[ngg src=”galleries” ids=”40″ sortorder=”639,641,643,644,642,640,646,645,657,647,648,649,650,652,653,651,654,655,658,656″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”480″ thumbnail_height=”360″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”16″ number_of_columns=”2″]