На ден 17.2.2020 год.во нашето училиште имавме чест да ни биде гостинка писателката Јадранка Клисарова…. Таа имаше средба и разговор со учениците од третите одделенија. Повод беше обработка на книгата за деца “Децата од моето училиште”, за што учениците беа пресреќни. Јадранка ги запозна со дел од нејзините напишани книги за деца и возрасни за што учениците поставуваа интересни прашања. Радоста беше уште поголема кога таа на крај им се потпиша во нивните книги. Се заблагодаруваме за одвоеното време и секако соработката продолжува.

[ngg src=”galleries” ids=”46″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”360″ thumbnail_height=”270″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”8″ number_of_columns=”2″]