На ден 21.2.2020 година (петок) учениците од трето одделение  во организација на одделенски наставник Маја Буклеска реализираа посета на МТВ И Македонско радио.

Учениците ги посетија студијата на МТВ, голема режија, просториите на новинарите, просториите на македонското радио.

Имаа можност да видат снимање на емисии во живо и на радио и на телевизија, со што можеа практично да направат разлика меѓу овие два медиуми.

Се запознаа со улогата на повеќе професии: новинар, камерман, режисер, продуцент…

Оттаму си заминаа со големи впечатоци и воодушевување.

[ngg src=”galleries” ids=”47″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”360″ thumbnail_height=”270″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”28″ number_of_columns=”2″]