Со повеќе изработки дел од учениците и наставниците се потрудија да укажат на важноста на климата и подигнување на свесноста како секој од нас може да допринесе за заштита на истата.

Огромна благодарност до ученичката Меланија Филиповска од 9 б одделение, инаку член на секцијата „Млади метеоролози“ при нашето училиште, која со својата изработка помогна да го одбележиме 15-ти Мај- Светкиот Ден за заштита на климата, и во овие вонредни услови на настава.

Наставник по географија
Сузана Кузмановска

[ngg src=”galleries” ids=”60″ exclusions=”894,895,896,897,898″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”360″ thumbnail_height=”270″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”30″ number_of_columns=”2″]

Наставничката Сузана Јовановиќ со интересна презентација сака да поттикне еколошко освестување.

[ngg src=”galleries” ids=”60″ exclusions=”899,900,901,902,903,904,905,906,907,908,909,910,911,912,913,914,915,916,917,918,919″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”360″ thumbnail_height=”270″ thumbnail_crop=”0″ number_of_columns=”2″]

Наставничката Бранкица Костадиноска изработи интерес инфографик на тема заштита на климата…

https://view.genial.ly/5ebaec710be9a20d68192657/interactive-content-15-maj-den-za-zashtita-na-klimata

Цртежите од 5а и 5б одделение:

[ngg src=”galleries” ids=”61″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”360″ thumbnail_height=”270″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”36″ number_of_columns=”2″]

Учениците од активот на второ одделение своите изработки ги претставија во вид на електронска верзија на книга

Светски ден за заштита на климата
Made with Padlet