Во периодот од 29.03.2021 – 02.04.2021 год. учениците и наставниците од нашето училиште зедоа учество во одбележување на Неделата за подигнување на свесноста за аутизмот на тема „Градиме пристапни училишта за ученици со аутизам“.

Учениците од I до V одделение беа многу вредни и креативни. Заедно со одделенските наставници учествуваа со разни активности, твореа и изработија различни пораки.

Активност по повод одбележување на 2 Април „Светскиот ден на лицата со аутизам“. 1б. одд, Александра В. Танчевска и Берна Беќироска

Активност по повод одбележување на 2 Април „Светскиот ден на лицата со аутизам“. 1a. одд, Драгана Кузмановска, Весна Димковска

По повод светскиот ден на Аутизмот, активот на вторите одделенија симболично го одбележа преку активности како со учениците со физичко присуство,така и преку учење на далечина.

Учениците од III-б одделение, Лила Велкоска и Марија Анѓелевска изработија „Виножито од детски рачиња“.

Одделение IV-б, Марина Спасовска

[ngg src=”galleries” ids=”72″ display=”basic_slideshow”]

IV-в одделение, Маја Буклеска

[ngg src=”galleries” ids=”73″ display=”basic_slideshow”]