По повод почетокот на учебната година на 01.09.2009 година Градоначалникот Ивица Коневски кој заедно со министерот за образование и наука Никола Тодоров денеска, 1.9.2009 година, во ОУ „Димитар Македонски“ во населба Лисиче официјално го означија стартот на новата учебна година.

Истовремено, покрај означувањето на стартот на новата учебна година двајцата функционери го означија и финализирањето на проектот „Компјутер за секое дете“.

prv den 6prv den 2prv den 3

prv den 5prv den 4prv den 1