На 21.10.2009 год.  учениците од ОУ,, Димитар Македонски,, учествуваа на пуштањето на велосипедската патека во општина Аеродром со музичка точка и со возење на велосипеди. Кристина Кимова како подарок од Холандската амбасада доби велосипед.

Nagrada-1 Nagrada-2