На 27 07 . 2009 год. наградените ученици за ликовен конкурс на тема ,,Моето поинакво другарче,, престојуваа во Охрид по повод свеченото отворање  на  изложбата во склоп на Охридско лето.

Ohrid-1Ohrid-2Ohrid-9

Ohrid-5Ohrid-4Ohrid-3

Ohrid-8Ohrid-7Ohrid-6