По  повод Новогодишните и Божиќните празници  учениците од прво и второ одделение деветолетка од ОУ ,, Димитар Македонски,, Општина Аеродром на 29.12.2010 година го посетија домот за стари лица ,,Света надеж,, во населба Црниче-Скопје.

Учениците изведоа неколку ритмички точки, рецитираа, пееја новогодишни песни и им подарија новогодишни подароци кои сами ги изработија.