На 05.05.2018 (сабота) се одбележа манифестацијата Европски ден на знамето. Во маршот од седиштето на Европска унија кон врвот на Водно, учество земаа и наставничките Оливија Жежова и Виолета Јовановска Никовска со група ученици од 8мо одделение.