По повод Денот на училиштето на 17.05.2018 беше организиран квиз натпревар по општи знаења од англиски јазик и културата на земјите од англиско говорно подрачје помеѓу паралелките од седмо одделение. Екипите беа составени од по 4 ученици кои беа бодрени од своите соученици. Во интересна и натпреварувачка атмосфера со тесна разлика во поени се дојде и до победникот паралелката на 7а одд.