На настанот Let’s talk English по повод Денот на училиштето кој се одржа на 15.05. 2018 гостуваше Брук Филиповски претставник на невладината младинска организација Young Life Macedonia. Таа одржа предавање на тема Австралија и животот во неа со посебен осврт на културата, природата и специфичностите на австралискиот англиски. На крајот од предавањето учениците играа игра за препознавање на австралиски познати личности и имаа можност да поставуваат прашања и да остварат конверзација на англиски јазик.