Ученици од нашето училиште зедоа учество на овогодинешната манифестација „Цртам и објаснувам 2018“ во организација на детски центар „Џунџуле“. Наградените ученици и нивните ментори присуствуваа на изложбата на 09.11.2018 година Детски културен центар КАРПОШ Скопје и доделување на наградите.

 Награди добија следните ученици:

  1. Мила Серафимовска  IXa
  2. Емили Костовска   IIa
  3. Марија Костадиновиќ   IXв
  4. Екатерина Стојановска  VIIIб
  5. Мила Сиљановска  VIIб

Ментори на наградените ученици:

Сузана Јовановиќ, наставник по ликовно образование

Лидија Балџиева, одделенски наставник

Ребека Владимирова, одделенски наставник