На 25 октомври  2019 година во просториите на ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци” – Скопје, се одржа XX  Општински натпревар на Млади библиотекари

На натпреварот учествуваа  43 ученици од 20 основни општински училишта од Скопје.

Ученичките од нашето училиште зедоа учество на натпреварот, под менторство на библиотекарот Тања Лабровска.

Според освоените бодови, нашите ученички беа високорангирани:

Анастасија Ристевска 115 I место
Сандра Штерјова 113 III место
Лена Стерјовска 101

Анастасија Ристевска и Сандра Штерјова беа меѓу 6те прворангирани и продолжуваат на Републички натпревар

[ngg src=”galleries” ids=”34″ exclusions=”606″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”600″ thumbnail_height=”450″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”2″ number_of_columns=”2″]

Организатор на Републичкиот натпревар Млади библиотекари е  Библиотекарското здружение на Македонија (БЗМ). Оваа година Републичкиот натпревар ќе се одржи во Скопје на 15 ноември 2019 година (петок).

На сите ученички и на менторот им честитаме за постигнатиот успех и посакуваме уште поголеми и побројни успеси во иднина.