На 3ти и 4ти март, учениците од 4а и 4б одделение зедоа учество во првата креативна работилница за македонско народно творештво, која ја реализираа едукатори од ДКЦ „Карпош“. Учениците изработија филигран од срма. Активностите побудија огромен интерес кај сите ученици. Благодарност до едукаторите за прекрасната атмосфера на работилниците.

[ngg src=”galleries” ids=”49″ exclusions=”758″ sortorder=”762,755,753,763,760,752,757,758,749,759,751,750,761,754,756″ display=”basic_thumbnail” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”360″ thumbnail_height=”270″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”2″]

До крајот на месец Март ќе се реализираат уште две работилници, за учење народна хумористична песна и за изработка на накит.