Ученици од нашето училиште земаа учество во ликовниот и литературниот конкурс 9-ти Мај, Денот на Европа.

На ликовниот конкурс наградени се учениците:
I место Екатерина Стојановска, 9б одделение, ментор Сузана Јовановиќ

II место Вероника Митреска, 7а одделение, ментор Сузана Јовановиќ

III место Андреј Денковски, 4б одделение, ментор Маја Христова

На литературниот конкурс наградени се учениците:
I место Ангела Бошковска, 9а одделение, ментор Виолета Јовановска – Никовска

II место Вероника Митреска, 7а одделение, ментор Виолета Здравковска Ташевски

III место Николина Блажевска, 5б одделение, ментор Александра Војиновиќ Танчевска


Честитки за наградените ученици и нивните ментори 🇪🇺🇲🇰🥇🥈🥉👨‍🎓✒️📚🖌🖼🎨💻👏