Во петок 20.05.2022 г. по повод престојниот патронен празник, се одржа пријателски натпревар во одбојка и фудбал, во кој зедоа учество и нашите одбојкари и фудбалери при ООУ Димитар Македонски против ООУ Гоце Делчев, под менторство на наставниците по физичко и здравствено образование Елена Димовска, Валентин Рајатоски и Сања Костова. Честитки до сите и им поскакуваме многу успеси.