Почитувани,

24 мај (вторник) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители, е неработен ден за сите граѓани во државата. 

Учениците од нашето училиште го одбележаа овој значаен ден со различни активности, цртаа, твореа, пишуваа песнички.

Честит празник!