ООУ ” Димитар Македонски ” – Патронен празник

Денешниот ден иако не е јубилеен, е значаен бидејќи е прв во новиот училишен објект. Пред нас се уште многу предизвици, но зад нас е 58 годишно постоење, години исполнети со многу успеси и проекти, заедно да чекориме напред кон иднината следејќи ја нашата цел и...

Активности по хемија по повод Денот на училиштето 2018

На 18.05.2018 по повод патрониот ден на училиштето одржав квиз натпревар по  хемија со ученици од 8мо и 9то одделение. Учениците се натпреваруваа и се  забавуваа  со апликациите Plickers i...

Одбележан 50 годишен јубилеј од постоење на нашето училиште

На 23.5.2014 година беше одбележан 50 годишен јубилеј од постоење на нашето училиште. За Денот на училиштето учениците заедно со нивните наставници подготвија пригодна програма, која ја проследија и голем број на гости. Во програмата учество земаа и познати личности,...

Патронат 2011

ОУ,,Димитар Македонски,, го прослави 47 роденден Од 15.05.-20.05.2011 година по повод Денот на училиштето беа организирани повеќе манифестации. Учениците твореа, сликаа на дадена тема. Со организираа спортски натпревари помеѓу учениците од нашето училиште и учениците...

Патронат

На 22.05.2009 година училиштето го прослави своето 45 годишно постоење. По повод Денот на училиштето беа организирани повеќе манифестации. Учениците твореа, сликаа, организираа спортски натпревари, а на Денот беше организирана културно уметничка...