Ликовен конкурс на Ладна

Детскиот ликовен конкурс се организираше и се спроведе на целата територија на Република Северна Македонија, под мотото “Моето чисто маало”.  Детските цртежи во категорија 7-10 години, нашата ученичка од 3-в одделение Калина Коколанска освои 1 место и награда од...

Државен натпревар по географија

На 09.06.2022 г. беше доделувањето на наградените ученици кои учествуваа на државниот натпревар по географија кој се одржа на 04.06.2022 година. Ученикот Дамјан Кузевски од 6-б одделение освои 5-то место. Честитки за ученикот и менторот Сузана Кузмановска, наставник...

Републички литературен детски фестивал „Ракатки“ – 2022 година

На ден 4.6.2022 година во ООУ,,Блаже Конески”- Аеродром се одржа XVIII-от Републички литературен детски фестивал „Ракатки“ – 2022 година. Нашата ученичка од 5 в одделение Ива Петреска учествуваше со својата литературна творба за која има освоено 3 место, ментор...