Денот на пожарникарите

По повод Денот на пожарникарите 20 Мај, на прославата учество земаа и нашите ученици од 6-то и 9-то одделение, заедно со наставничката Надежда Јордановска. viber_image_2022-05-20_12-16-46-772 viber_image_2022-05-20_12-16-46-667 viber_image_2022-05-20_12-16-46-466...

Збогатување на училишната библиотека

Во пресрет на Патрониот празник на училиштетоЗа да ги исполниме очекувањата и потребите на учениците, потребно е да ја освежиме и збогатиме училишната библиотека. За таа цел организираме донаторска акција на книги и лектирни изданија. Голема благодарност до сите кои...

Спортски натпревар во одбојка и фудбал

Во петок 20.05.2022 г. по повод престојниот патронен празник, се одржа пријателски натпревар во одбојка и фудбал, во кој зедоа учество и нашите одбојкари и фудбалери при ООУ Димитар Македонски против ООУ Гоце Делчев, под менторство на наставниците по физичко и...

Мали креативци

🌞На 20.05.2022 г, во нашето училиште се реализираше работилница,, Млади креативци”,Целта беше да се развие и поттикне креативноста кај учениците и да се оттргнат од игрите што ги носи современиот начин на живеење.🌞🍀Учество земаа учениците од петтите одделенија,...

5 Мај- Денот на македонскиот јазик

Активности по повод  Денот на македонскиот јазик. 1-в одделение Одд.наставници:Маја Христова Дијана Маневска Изработки од учениците од 1-б одделение по повод Ден на македонскиот јазик  Одд. наставници Ангеликија Парталоска и Маја Саздова Одбележување на денот на...

Натпревар по географија

На натпреварот по географија кој се одржа на 26.03.2022 година учествуваа следниве ученици:  Давид Божиновски 8-а одд. со освоени 100 поени, прво место и продолжува на регионален натпревар. Дамјан Кузевски 6-б одд. 95 поени, продолжува на регионален натпревар. Ива...