Соопштение за 6-то одделение

Почитувани ученици, Ве информираме дека одделенски раководители на шесто одделение се: 6а- Виолета Здравковска Ташевски 6б- Елизабета Матиќ 6в- Јулијана...

СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА ПРВАЧИЊА ЗА УЧЕБНАТА 2022/23

Реонот кој ја опфаќа територијата на ООУ „Димитар Македонски“, согласно Одлуката бр. 08-3154/1 од 16.04.2014 година, за утврдување реони на основните училишта од Општина Аеродром, донесена од Советот на општина Аеродром е определен на следниот начин: Реонот опфаќа дел...

Републички литературен детски фестивал „Ракатки“ – 2022 година

На ден 4.6.2022 година во ООУ,,Блаже Конески”- Аеродром се одржа XVIII-от Републички литературен детски фестивал „Ракатки“ – 2022 година. Нашата ученичка од 5 в одделение Ива Петреска учествуваше со својата литературна творба за која има освоено 3 место, ментор...

 Како правилно да ги миеме забите

Часот по природни науки ,,Како правилно да ги миеме забите,, збогатен со едно убаво предавање од Д-р стоматолог Љубица Николовски во 3-то одделение viber_image_2022-05-19_14-16-41-303 viber_image_2022-05-19_14-16-41-182 viber_image_2022-05-19_14-16-41-014...