Литературно читање

На ден 16.5.2018 година во ООУ „Димитар Македонски“ е одржано литературно читање  како дел од активностите поврзани со одбележувањето на Денот на училиштето. Литературната средба со своето присуство ја збогати омилениот писател Горјан Петревски кој читаше...

Активности на вторите одделенија

Учениците од 2ро одделение заедно со нивните наставнички реализираа повеќе активности: квиз, ликовно и литературно творење, игри без граници, фудбалски натпревар, драматизација и забава.                 ...

Квиз за општи знаења од англиски јазик

По повод Денот на училиштето на 17.05.2018 беше организиран квиз натпревар по општи знаења од англиски јазик и културата на земјите од англиско говорно подрачје помеѓу паралелките од седмо одделение. Екипите беа составени од по 4 ученици кои беа бодрени од своите...

Let’s talk English

На настанот Let’s talk English по повод Денот на училиштето кој се одржа на 15.05. 2018 гостуваше Брук Филиповски претставник на невладината младинска организација Young Life Macedonia. Таа одржа предавање на тема Австралија и животот во неа со посебен осврт на...

Активности по хемија по повод Денот на училиштето 2018

На 18.05.2018 по повод патрониот ден на училиштето одржав квиз натпревар по  хемија со ученици од 8мо и 9то одделение. Учениците се натпреваруваа и се  забавуваа  со апликациите Plickers i...